מיהו הווירוס הפיננסי?



עכשיו, משנראה שיש הסדר, אפשר להמשיך ולטאטא את העניין מתחת לשטיח. הוצאת כתר, אולי במשותף עם רשת קרביץ, רוכשת את הבעלות על סטימצקי – רשת חנויות ספרים הגדולה במדינה. כך וכך גרושים שולמו, אם שולמו בכלל. המוכר, קרן מרקסטון "אכל אותה" עם הפסד של כ – 200 מיליון או משהו כזה. אז איפה השטיח ואיפה הלכלוך?

שתפו:

הילד והקיצבה



מה ההבדל בין קיצבת זיקנה לקיצבת נכות ולקיצבת ילדים? שתי הקיצבאות הראשונות מועברות ישירות לאלה שלהם הן מיועדות  – קשישים ונכים. אך קיצבת הילדים, כמו גם מענק לידה, לא ניתנת לילדים אלא להוריהם. מה שמעלה את החשש שהילדים הם לא בהכרח מי שנהנים מהכסף הציבורי. יש הורים שמשקיעים את הכסף בילדים, ויש שלא.  בנימין נתניהו, כאשר כיהן כשר אוצר לפני כעשור,.  האמין שהקיצבה מעודדת זוגות ללדת ילדים כדי לייצר לעצמם הכנסה. לפיכך יזם, והכנסת אישרה, קיצוץ דרמטי בקיצבאות ילדים.
שתפו:

רפואה "גרמנית"



מעשה שהיה כך היה:  ביום שישי האחרון בשעה 1900, התחילו שני  ילדים  להקיא. הסיבה לא היתה ברורה אבל היה די בטוח שלא מדובר בהרעלת מזון. ילדים אחרים כמו המבוגרים בשתי המשפחות שצרכו את אותו מזון–  חשו בטוב. ההורים בשתי המשפחות, האחת בכפר תבור והאחרת בגבעתיים נלחצו. המשפחה מכפר תבור לא התעצלה והסיעה את הילד למוקד "רפואה דחופה" הקרוב ביותר – בעפולה. נסעו חצי שעה, ישבו בתור חצי שעה ואז הרופא החל בבדיקה. הוא לא מצא דבר חריג וביקש מההורים לגשת לצילום חזה. שם נמשכה ההמתנה בתור עוד שעה והממצא חד משמעי: הילד יוסי בלע מטבע. הוא  הועבר לבית החולים העמק ונותח.
שתפו:

פושעים ומונופולים



"אנחנו לא פושעים" זעקו מנהלי מונופולים כלפי ח"כ אראל מרגלית במפגש בין תעשיינים למחוקק. התעשיינים התקוממו נגד הצעת חוק שיחייב מונופולים פרטיים לחשוף את רווחיהם.  מנכ"ל קוקה קולה, איציק תמיר, אמר "אין סיבה שאנחנו כחברה פרטית נחשוף את הרווחים שלנו, למה, פה זה רוסיה הקומוניסטית? המחירים שלנו לא יותר גבוהים מבחו"ל"
פשע היא מילה המקושרת לפלילים. והשיחה הזו אינה עוסקת בפלילים. היא עוסקת בזבל: חוקי אבל מסריח.
שתפו:

פער העשירון


עלות הנסיעה ברכב פרטי מהבית לעבודה היא 20 שקל ליום. מחיר מנוי חודשי לנסיעה דומה ברכבת הוא 300. מהו שיעור החסכון לחודש אם נוסעים ברכבת ולא ברכב פרטי? 
זו דוגמא לשאלה שנשאלו בני 15-16 במבחני "פתרון בעיות" במדינות האירגון לשיתוף פעולה כלכלי – OECD. מין חידות של חיי יום יום. ישראל, שנמצאת בתחתית במבחנים בינלאומיים במתמטיקה, מדעים והבנת הנקרא לא הכזיבה. גם במבחנים האלה היא נמצאת במקום רע בסוף הרשימה.
שתפו:

עוקרים ובוכים


עכשיו חוקרים המשטרה והשב"כ מי עשו את זה. ריסוס סיסמאות בתחומי הקו הירוק הקוראות לגירוש "גויים" מארץ ישראל הוא עניין חדש. הורתו לא בלתי קשורה לסיסמת ה"מדינה יהודית" שאותה דורשים מיטב הפוליטיקאים: נפתלי בנט, בנימין נתניהו, ציפי לבני ובוז'י הרצוג. לכאורה זהו כלי שנועד לטרפד סיכוי להסכם עם פלסטין. אלא שלסיסמא יש חיים משלה ויש אנשי ימין שמבינים אותה כפשוטה – בשלב ראשון, מרססים.  והיו דברים מעולם וגם עתה וגם בהונגריה.

אלא שלאקטואליה הנבזית יש היסטוריה שהתחילה ב – 1949.
שתפו:

הטיפש והשקרן


בעוד כחודשיים אנחנו נכנסים ל"עונת תקציב 2015". העונה מתחילה, כרגיל, עם הערכת ההתפתחויות הכלכליות של השנה שעברה ושל הנוכחית. נמשכת עם תחזית לשנת התקציב 2015, עוברת דרך ההחלטה על ה"מצרפי תקציב 2015" ומסתיימת – לפחות בממשלה – בהחלטה על סעיפי התקציב הראשיים ועל השינויים במסים. או אז, אחרי חגי היהודים, מועבר התקציב כהצעת חוק לכנסת.
שתפו:

הסינימה והמים - מורשת ירושלים



הרעיון המקורי היה לכתוב על הסינימה סיטי ועל ראש העיריה שניצח את הבחירות בזכות קולותיהם של רוב החילוניים ששוב ספגו ממנו יריקה בפרצוף. הם תמכו בו מול המועמד של ש"ס, מתוך האמונה שהוא יתמוך במאמצים לשמר בירושלים שאריות של חברה אזרחית מודרנית מול הכפיה הדתית שעוצבה בידי שני קודמיו. אלא שבמחשכים רקח עיסקה עם אגודת ישראל ומשניצח הודיע כי הסינימה סיטי לא ייפתח בשבתות.
לכאורה, לא מטעמי דת. פשוט, בעל הקרקע, משרד האוצר, מתנגד. משהתברר כי אין התנגדות כזו, היה מצופה מראש עיריה הגון להודיע כי הוא חוזר בו מהסגירה. אבל ציפיות לחוד והגינות של ראש עיריה לחוד.
ואז צילצל הטלפון.
שתפו: