שודדים ילדים



יש משהו אירוני בעובדה שהאיש  שמזוהה יותר מכל עם צמצום כוחם של טייקוני הגז הטבעי הוא האיש שהכשיר את השרץ לשוד הילדים הגדול. הכירו בבקשה את פרופסור איתן ששינסקי.

ששינסקי עמד בראש ועדה ציבורית שהמליצה לפני כשנה על מיסוי ההכנסות מגז טבעי. על פי אומדנים – לעולם יש ויכוח על טיבם – בשדות הגז תמר ולוויתן שבים התיכון מול מפרץ חיפה יש כמויות גדולות של גז טבעי – דלק נקי יחסית שמשמש בעיקר כחומר גלם לייצור חשמל. על פי האומדנים האלה כמות הגז שנמצאה תספיק לצריכה של ישראל למשך 50 שנה. וזה אומר שלא רק בני הדור הזה אלא גם ילדינו ונכדינו יוכלו "ליהנות" ממשאב הטבע הזה.
שתפו:

הניוקון


נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס, חושף פן נוסף בהשקפתו החברתית. הוא לא סתם שמרן.

כאשר נבחר היו שאמרו עליו כי עתה, אחרי אהרון ברק ודורית בייניש, מונה שמרן לנשיאות בית המשפט העליון. הדעה הזו התחזקה כאשר הטיל הוצאות בסך 45,000 שקל על האגודה לזכויות האזרח, מרכז אדווה ורופאים למען זכויות אדם שעתרו נגד התרת שרות רפואי פרטי (שר"פ) בבית החולים הציבורי המוקם באשדוד.
שתפו:

שקיפות עכורה



אילו בית המשפט העליון היה מסתפק בבחינה משפטית צרה של זכות השקיפות, אי אפשר לטעון כנגדו. משפתח בית המשפט את הדיון לשאלות החברתיות, הוא הפך עצמו לכלי שילטוני שיבטיח כי מעתה ואילך זכות הילד היא זכות הכסף של הוריו.


על דמוקרטיה אומרים שהיא שיטה חברתית לא ממש מוצלחת אלא שהיא עדיפה על כל החלופות האחרות. יש האומרים דברים דומים על מבחנים. מעסיקים רבים נוהגים לשלוח מועמדים לעבודה למבחני מיון שונים. אוניברסיטאות בוחרות תלמידים על פי הצלחתם במבחני בגרות ובמבחן פסיכומטרי. מי שעוסקים בתחום יודעים כי ציון גבוה במבחן  לא בהכרח   מעיד על כישוריו של הנבחן – יותר מכך הוא מעיד  על יכולת הצלחה במבחן. אלא שגופים רבים נאלצים לעשות סלקציה בין מועמדים, והמבחנים – על אף מגרעותיהם הרבות – הם החלופה הפחות גרועה.
שתפו:

אפרטהייד בקוסמטיקה


"הצעד שהוכרז עליו הוא חסר תקדים, ומעולם לא הוחלה תקנה דומה לו בדרום אפריקה או במדינה אחרת: מדובר באפליה בוטה לרעה על בסיס אבחנה לאומית ופוליטית. אפליה כזו לא נהוגה – ובצדק – בשום מקרה אחר של סכסוך לאומי, טריטוריאלי או אתני. בין ישראל לדרום אפריקה יש חילוקי דעות פוליטיים והדבר לגיטימי. מה שלא מקובל כלל הוא השימוש בכלים שהם מטיבם מפלים ומייחדים לרעה, ומעודדים חרם כללי. הפרדה ואפליה ממין זה מזכירים רעיונות בעלי אופי גזעני  שממשלת דרום אפריקה , יותר מכולם, אמורה לדחות מכל וכל."

כך משרד החוץ בהודעה רשמית בה נכתב גם על זימונו בדחיפות של שגריר דרום אפריקה בישראל "לבירור".

שתפו:

גורולנד


טוב שבת טיפשים גם יחד. במיוחד אלה שמצביעים בבחירות עבור מפלגות שמציעות לנו "לחזק את המגזר העיסקי".

האצ'יסון, חברת השקעות מהונג קונג, הודיעה אמש כי היא מבטלת את העיסקה ולפיה תרכוש את פרטנר – חברת תקשורת סלולרית ישראלית. זה כנראה לא הפרק האחרון בסאגה העיסקית הזו כי האצ'יסון מחזיקה ב"נכס" בצורת הלוואה שנתנה בזמנו לאילן בן דב – מי שקנה ממנה את פרטנר לפני כמה שנים.

מסובך? תכירו בבקשה את הפרצוף של הקפיטליזם העכשווי.

שתפו:

המלחמה באיראן והכלכלה

מלחמה היא לא דבר טוב אבל לא בגלל הכלכלה. מבחינה כלכלית אפשר להצביע דווקא על כמה וכמה היבטים חיוביים של מלחמות.


יש כמה סיבות טובות מדוע על ישראל להימנע מלתקוף את איראן. "אנשי מקצוע", כלומר גנרלים שלרוב טועים, סבורים שאין כל סיכוי שישראל תצליח במשימה: להפסיק את ההצטיידות של צבא איראן בנשק גרעיני. הן הגנרלים האמריקאים והן הישראלים מסבירים, כפי שעשה שמעון פרס בסוף השבוע שעבר, כי לכל היותר אפשר – אולי – לדחות את ההצטיידות באמצעות תקיפה לשנה - שנתיים. ומה יהיה אחרי כן? עוד מלחמה?
שתפו:

בין חיטה לדירה


מחירי הדירות לא נקבעים על ידי מחיר הקרקע כפי שטוענים הקבלנים. אבל הממשלה בכל זאת אחראית ליוקר הדיור וזה קשור לפנסיה שלנו

שוב זה קורה. בעקבות פירסום מדד המחירים לצרכן של חודש יולי 2012, ולנוכח דו"ח המחירים של השמאי הממשלתי, שבות ועולות  התלונות על מחירי הדירות, על בועת נדל"ן (?) ועל העול הבלתי נסבל של מעמד הביניים שלא מצליח לקנות דירה.
שתפו:

פחמימה אתנוצנטרית


מה לעשות? העם אוהב פיתות ובמיוחד העם העני

את הטקס הזה אנחנו עוברים מדי שנה – שנתיים עת הממשלה נאלצת להעלות את מחיר הלחם האחיד. המחיר עולה כתוצאה מהתייקרות חומרי הגלם – בעיקר חיטה. הממשלה מסרבת לסבסד את הלחם ולכן התייקרות החיטה מתגלגלת להתייקרות הלחם. הפעם, אמר שר התעשייה והמסחר שלום שמחון, התייקרות החיטה והדלק חייבו ייקור של כ 18% במחיר הלחם. אבל שמחון דואג לעניי ישראל ולכן הסתפק בייקור הלחם בכשליש מהשיעור הנדרש.

שתפו:

איפה ההפרטה כשצריך אותה?



נדמה שעצב וזעם שכאלה לא נראו כאן  הרבה שנים. אדון  שטילוב וגברת קורזיץ לא עשו את המוטל עליהם. מלונדון הרחוקה הם לא הביאו מדליות כפי שעמישראל ציפה מהם. ואם לא עמישראל אז לבטח שלוחיו בתקשורת וכל מי שמדבר או מקשיב להבלי הספורט של ימי האולימפיאדה הנוכחית.

שתפו:

עניינים מחשמלים



חברת חשמל הוציאה השבוע הודעה ולפיה חשבונות החשמל יגדלו בכשליש בהשוואה לחשבונות מהקיץ שעבר. בבחינת "שלא תופתעו ותבואו בטענות". ההוצאה הגדולה היא תוצאה של  שילוב בין העלאת מחיר החשמל ובין הגידול בצריכה.

שתפו:

ניסוי מחשבתי


עם פירסום תורת היחסות של אלברט איינשטיין החלו פיזיקאים לתהות על משמעויות אפשרויות של הזמן. עד אז, ואצל רוב האנשים עד היום, הזמן נתפס כדבר שנע באופן קבוע – וקדימה. אלא שמתברר כי הזמן "מאט" כאשר נעים במהירות הקרובה למהירות האור. והעניין הזה הביא להרבה מחשבות. בין השאר, לבטח במדע דמיוני, החלו לחשוב על האפשרות שנעים בזמן – לאחור.
שתפו: