נזקי השידוך



גרי בקר נחשב לאחד הכלכלנים המשפיעים ביותר במאה הקודמת. הפרופסור מאוניברסיטת שיקגו פתח לכלכלנים עולם חדש: כיצד להשתמש בכלים של הכלכלה התחרותית כדי להסביר תופעות חברתיות. התחתנת? התגרשת? תרמת כליה? צחצחת שיניים? תרמת לצדקה? אלה עניינים שבהם עסקו "סוציולוגים". עד בקר. מבקר ואילך את מצחצחת שיניים כי הקצאת הזמן לניקיון שווה – כלכלית – יותר מנזקי העששת. את, כולנו, עשינו חשבון הקצאת זמן וגילינו את התועלת בצחצוח. הכל עניין של תועלת אישית.

שתפו:

זליכה, הקונסיליירי ורוה"מ



ירון זליכה היה פעם חבר של בנימין נתניהו. הם אולי לא גלגלו צינגלה ביחד אבל שר האוצר נתניהו מינה את זליכה, אז ינוקא, לחשב הכללי. מאז הפך זליכה את עורו הפוליטי ועכשיו הוא נגד שחיתות, והון-שלטון וכל מיני מרעין אחרים הפוקדים את חיינו הציבוריים.
טוב שחזר בתשובה. כי בזמן אמיתי – כאשר הוא ונתניהו היו שותפים לדרך – לא נשמע קולו.
שתפו:

כחלון טוב לעשירים




בקרב בני 60+ "המתגוררים" בעשירון העליון של ההכנסות יש בשנה האחרונה תנועה רועשת למדי. תוספת לחוקי המס מאפשרת לחטיארים להפקיד כסף בקופת גמל, הכסף ניתן למשיכה בכל עת, ועל הרווחים משלמים מס של 15%. שנבין: בעשירון המכובד הזה אמורים לשלם מס של 48%-50 שיועלה בשנה הבאה – עקב הפחתת מס חברות. צ'ופר פיננסי ענק. והבן אדם תוהה מה פשר העניין הזה.

שתפו:

רוה"מ והקונסיליירי



ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הסביר כי לא ידע שעורך דינו הפרטי, דוד שמרון היה גם עורך דינו של הישראלי/התאגיד שייצג בישראל את קונצרן תייסן קורפ – בונה הצוללות עבור חיל הים.

באופן עקרוני יש שתי אפשרויות: האחת, שנתניהו משקר. זו אפשרות בלתי סבירה כי....
שתפו:

היו "גזירות"?


בתקציב 2016-17 אין גזירות. כך הכריז בגיל יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, משה גפני, לאחר ההצבעה בקריאה ראשונה על חוק התקציב והחוקים הנלווים. והבן אדם תוהה האם גפני, ממפלגת יהדות התורה, חי כאן או בלה-לה-לנד.  בכל זאת מדובר באדם שמאמין שיש אלוהים שאמר שאסור לאכול צ'יקן קייב, שהיה ונשאר בלה-לה-לנד.

האמנם?

שתפו:

למה חסרים רופאים?



"שר האוצר הנחה את גורמי המקצוע באגף התקציבים לבחון ולגבש בשיתוף משרד הבריאות מתווה לתמרוץ אפקטיבי של העסקת רופאים בפריפריה בתחומים במחסור, תוך בחינה של התובנות מתכניות קודמות והמקורות התקציביים. כל זאת מתוך מטרה להגיע ליעילות מירבית ולחיזוק אפקטיבי של הצפון והדרום."

מישהו מבין מה כתוב פה?

שתפו:

נכדים זה דיכאון


כמה שכל יש לנו? לית מאן דפליג כי בהשוואה לג'וקים וחתולים בני האדם עתירי שכל. אבל מה בדבר תינוקות אדם בני שלושה חודשים בהשוואה לתינוקות גורילה בני חודשיים? פה העניין מסתבך. ומה באשר לאנשים בוגרים ממוצא אפריקאי בהשוואה למוצא אסייתי?
מאות בשנים תוהים חוקרים על פשר השכל, והשאלה נותרה ללא פתרון. בהעדר פתרון נהגו "מומחים" להשוות בין גודלי מוח. לבני אדם יותר שכל מג'וקים וחתולים בגלל שיש לנו מוח יותר גדול. מה שקובע הוא גודל המוח יחסית לגודל הגוף ובזה מותר האדם מהפיל למשל.

שתפו:

החיים בממוצע






מפקד גלי צה"ל קבע נוהג: לרוב, במקום מגיש יחיד, יש זוג. למען האיזון. מצד אחד עיתונאי המזוהה כאיש ימין. מהצד הנגדי מישהו המזוהה עם המרכז. מצד אחד נתניהו. מצד שני כחלון. בקואליציה המשודרת יש איזון מופלא.
באחת מתכניות השבוע עסק הזוג התורן בשאלה חשובה: מה מסביר את הגידול במספר הישראלים המטיילים ביפן. איש המרכז הסביר בכובד ראש כי "לישראלים" נגמר כבר מאירופה ומאמריקה ורק יפן נותרה לא מוכרת. נציגת הימין באה עם הסבר מקורי: ישראל מדינה עשירה. תושביה עשירים. לכן יש כסף, ולכן נוסעים יותר ואפילו ליפן המאוד יקרה.
שתפו:

מונית לכל פועל


לא מכבר פסק בית משפט באנגליה כי תאגיד "אובר" חייב בתשלום עבור ימי חופשה לנהגים המספקים שרות הסעות מטעם האפליקציה הנושאת שם זהה. יש הטוענים שבכך נוצר תקדים עולמי ולפיו ספקי שרות "הסעות משותפות" אינם עצמאיים אלא שכירים לכל דבר ועניין.

בנימין נתניהו שלנו דוחק בשר התחבורה להתיר לאובר לפעול כאן. שר התחבורה מהסס בגלל התנגדות בעלי מוניות ונהגי מוניות. הפסיקה האנגלית – אם תאומץ כאן – יכולה להביא לפתרון הבעיה באמצעות חיסול אובר.

כך  או כך יש הסכמה שענף המוניות מתפקד רע. האמנם?
שתפו: